RUOKAMYYNTI RESSUSSA

By Ressun OPKH • Luokittelematon / Uncategorized • 22 Sep 2013

Hei kaikki!

Palmia aloittaa ylijäämäruoan myynnin koulussamme ruokailun jälkeen! Mikäs sen kätevämpää, etenkin yksin asuville, kuin ostaa päivällinen mukaan ;) Ohessa Palmian tiedote asiasta:

Hyvä kouluravintolamme asiakas

Olemme aloittaneet kouluruokailusta jääneen ruoan mukaan myynnin.
Jos ruokaa jää linjastoon kouluruokailun päätyttyä, sitä myydään vasta ruokailun loputtua 15 minuutin ajan.
Asiakas pakkaa tuotteen itsepalveluna ja huolehtii ruoan säilytyksestä.

Hinta 3,50 € / 750ml rasia

Kaikki ruokalajit ovat samanhintaisia ja rasia maksaa 3,50 € täyttöasteesta riippumatta. Samaan rasiaan saa pakata useitakin ruokalajeja.
Ei ennakkovarauksia, pakkauspalvelua tai rasioiden kylmäsäilytystä. Tämä on lisäpalvelu asiakkaillemme. Sillä ei ole tarkoitus korvata lounasta lisukkeineen, joten myymme lounaalta jäänyttä ruokaa mukaan vain niille asiakkaille, jotka ovat aiemmin nauttineet kyseisenä päivänä lounaan ravintolassamme.

Tuotteiden säilytys ostohetken jälkeen

Ostaessasi ravintolastamme ruokatuotteita mukaan, muistathan huolehtia niiden asianmukaisesta säilytyksestä. Seuraavat tuotteet / tuoteryhmät säilytetään alle + 8 asteessa:

– maitotaloustuotteita sisältävät tuotteet
– salaatit, täytetyt voileivät, sämpylät, patongit jne.
– täytekakut, leivokset, jälkiruoat jne.

Jos, tuote sisältää lihaa, kalaa, äyriäisiä tai siipikarjaa, säilytetään se alle + 6 asteessa. Lounastuotteiden säilytys alle + 6 asteessa. Laitathan rasian suoraan työpaikkasi/koulusi jääkaappiin, mikäli et vie sitä suoraan kotiin. Kysy asiasta tarvittaessa lisää henkilökunnaltamme.

HUOM! Saamme myydä vain koulussamme lämmitettyä ruokaa eli laatikkoruokia ja pyöryköitä/ pihvejä. Kastikkeet ja keitot tulevat pääsääntöisesti ruokatehtaaltamme kuumana eli ovat samana päivänä valmistettuja. Tuntimäärä ruoan kuumana ololle tulee liian pitkäksi eli emme pysty takaamaan ruoan säilyvyyttä näille tuotteille. Merkitsen jatkossa tähdellä (*) ruokalistaan sellaiset tuotteet, joita voi ostaa.

Tervetuloa ostoksille!

Toivotaan, että idea ottaisi tulta alleen ja roskiin menevän ruoan määrä vähentyisi! Ostettua ruokaa voit säilyttää vaikkapa Kopissa olevassa jääkaapissa.

***

Hello everybody!

Palmia, our cafeteria provider, is initiating the sale of leftover food after lunch in our school. What’s more convenient, particularly for those of us who live alone, when you can purchase dinner to go :) The following is Palmia’s announcement regarding this:

Dear customer of our school cafeteria,

We’ve begun the sale of leftover food from our school lunch. If prepared food is leftover after the school lunch, it will be sold immediately after the lunch is over for a duration of 15 minutes. The customer is intended to pack the food as a self service and is responsible for its preservation.

Price: 3,50€ per 750ml container

Every food item is of the same price, and the container costs 3,50€ regardless of how full it is packed. Several different food items can be packed in the same container. No reservations, packaging services, or cold storage are provided. This is an additional service to our customers. It is not intended to replace the lunch along with any side dishes, so we are only selling to those who have already partaken in the school lunch in our cafeteria and on that day.

Food preservation after purchase:
When buying food items from our cafeteria, make sure to take care of their appropriate preservation. The following items / food groups are to be kept under +8 degrees celsius:
– Anything containing dairy
– Salads, sandwiches, bread rolls, baguettes etc.
– Cake, pastries, desserts etc.

If the food contains red meat, fish, crab/shrimp, or poultry, it should be kept under +6 degrees celsius. Lunch products are to be kept under +6 degrees celsius. Make sure to put the container straight into the refrigerator of your school/workplace, presuming you don’t take it home right away. Our staff can provide more information if needed.

NOTE! In our school, we may only sell warmed food, which is to say, casseroles and meatballs/steaks/patties. Sauces and soups come primarily from our factory already heated, so they are prepared on the same day. However, the length of time which these foods are kept heated is too long, so we can’t guarantee their preservation. In the future, purchasable foods will be marked with an asterisk (*) on the menu.

We welcome you to come shopping!

Hopefully, the idea will take off and we can reduce the amount of food thrown away. Purchased food can be kept, for example, in the fridge in our Koppi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>