Back to school

By Ressun OPKH • Luokittelematon / Uncategorized • 19 Aug 2014

Heipä hei kaikki uudet ja vanhat ressut! Elokuun puoliväli tarkoittaa uuden lukukauden alkamisen lisäksi tietysti myösn OPKH:n toiminnan aktivoitumista kesäloman jälkeen, ja OPKH toivottaakin etenkin uudet ykköset lämpimästi tervetulleiksi Ressuun. Toivottavasti viihdytte yhtä hyvin kuin aikaisemmatkin sukupolvet!

OPKH eli opiskelijakunnan hallitus on opiskelijakunnan (= kaikki Ressun opiskelijat) keskuudestaan äänestämä vajaan kahdenkymmenen hengen porukka, jonka tehtävä ja (elämän)tarkoitus on edustaa koko opiskelijakuntaa ja tarvittaessa puolustaa sen etua raivokkaasti. OPKH toimii niin kanavana opiskelijoiden ja opettajien välillä kuin myös useimpien opiskelijalähtöisten tapahtumien järjestäjänä. Lisää OPKH:n toiminnasta voit lukea täältä!

Hallituksen jäsenet valitaan kahdesti vuodessa yleiskokouksessa, joista seuraava on ensi viikon keskiviikkona 27.8! (Kokouksesta löytyy tapahtuma Ressun opiskelijakunta -facebookryhmästä.) Syksyn yleiskokouksessa kerrotaan OPKH:n toiminnasta yleisesti ja sen aikaansaamista tapahtumista menneen lukuvuoden aikana. Kokouksen lopuksi opiskelijat pääsevät käyttämään äänioikeutensa ja äänestämään mieleisiään ehdokkaita, jotka ovat tätä ennen lyhyesti esitelleet itsensä ja syynsä hakea mukaan OPKH:n toimintaan. Jokaisen, jota toiminta kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti asettua ehdolle! Ehdolle voi päättää asettua vaikka vain juuri ennen esittelykierrosta, sillä ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Sen lisäksi, että OPKH:n toiminnassa pääsee konkreettisesti tuomaan omia ideoitaan esiin ja vaikuttamaan koulun toimintaan ja järjestelyihin, on OPKH:ssa häärääminen ehdottomasti myös hauskaa! Toiminta on varma keino saada uusia ystäviä ja tavata uusia ihmisiä yli luokkarajojen. OPKH:ssa vietettyjen lukukausien myötä itse kukin kehittää huomaamatta omia taitojaan niin organisoinnin, vastuunkannon kuin usein myös kamoja roudatessa lihaskunnon saralla.

OPKH:n blogin sisältö puolestaan koostuu ennen kaikkea viikoittain julkaistavasta kouluruokalan ruokalistasta ja OPKH:n järjestämiin tapahtumiin liittyvistä kuvapainotteisista postauksista. Uusista postauksista laitetaan linkki edellä mainittuun Ressun opiskelijat -facebookryhmään, mutta mikäs se olisikaan toisaalta parempi tapa fiilistellä kuluneita teemapäiviä kuin selailemalla vanhoja blogikirjoituksia.

Tsemppiä tulevan lukuvuoden koitoksiin ja yleiskokouksessa nähdään! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>