Joulukalenterin 14. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2014 • 14 Dec 2014

Näin joulun lähestyessä Ressun blogivastaavat Päättivät lähettää tontun etsimään joulumieltä jaettavaksi koulumme opiskelijanuorukaisille. Ja mikä olisikaan jouluisempi paikka, kuin Turku.

Seikkailu alkoi Aurajoen varrelta, jossa turkulaisuus alkoi jo lämmittää tontun mieltä.
“Ehkä Turun linnasta voisi löytyä ikiaikaisia joulun saloja”, tonttu pohti tepastellessaan joen vartta.

Essi Aarnio kuvasi tontun seikkailuja ympäri Turkua.

Linnasta tonttu löysikin kaikkea huisin mielenkiintoista, mutta ne koskivat pääosin vain Turkua. Joulumieltä oli siis etsittävä jostakin muualta.

Aikansa talsittuaan tonttu päätyikin Turun jolultorille.
“Nyt ei voi joulumieli olla kovin kaukana”, hän tuumasi.

 

Joulutorista tonttu vallan innostui. Kaikkea pientä kivaa ja makoisaa naposteltavaa myytiin joka puolella. Torilla hetkisen kierreltyään hän kuitenkin huomasi, ettei joulumieltä voinut ostaa. Oli siis aika jatkaa matkaa.

“Mikäköhän olisi sitä kaikkein turkuisinta Turkua?”, tonttu pohti. Hetken perästä hänellä välähti, “No mutta Turun tuomiokirkko!”
Reippaalla tahdilla tomera tonttu saavutti tuon mahtipontisen rakennuksen tuossa tuokiossa. Sen edessä seisova mahtava joulukuusi komeili jo kilpaa kirkontornin kanssa.

Kuusta ja sitä ihailevia ihmisiä tuijotellessaan alkoi tonttukin ymmärtää, mistä joulussa on oikein kyse. Ihmisten rauha ja yhdessäolo lämmittivät tontun mieltä suunnattomasti. Nyt hän saattoi tyytyväisenä kääntää jalkansa kulkemaan kohti kotia. Tätä turkulaisuutta hän haluaisi tuoda myös Ressun väelle.

Tässä teille vielä hiukan turkulaisuutta Essin kameran välittämänä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>