Joulukalenterin 21. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2014 • 21 Dec 2014

Kas heippa arvon opiskelijaveikkonen tai -veikotar. Näin sunnuntai-iltapäivän iloksi on sinulle loihdittu hitusen luettavaa lyhykäisen sunnuntainovellin muodossa.

Krööhhöm

 

“Joulupukki on saapunut kaupunkiin!”, hihkuu pieni tyttö innoissaan katsellessaan ikkunasta ulos. Taivaanhattara on alkaut leijailla maahan pieninä valkeina paakkuina. Talven teemaväri huokuu jo kadulla, ja ikivihreidenkin nimet alkavat jo olla harhaanjohtavia.

Tuttavallinen porahdus kuuluu taustalla indikoiden teeveden valmistumista. Pieni tyttö sipsuttaa kirjavissa villasukissaan ikkunalta muutaman askeleen verran peremmälle keittiöön. Kuuma vesi kohtaa teekupin pohjan kohoten hitaasti kohti vihreillä hiutaleilla täytetyn pussukan ja siitä lähtevän nyörin yhtymäkohtaa. Uutoksen väri alkaa pikuhiljaa muistuttaa taivaan painon alla taittuvien kuusten menneisyyttä. Pian jo ensisiemaus täyttää pienen tytön mielen tyynesti höyryten.

Joulunajan ensimmäiset kuurankukat alkavat koristaa ikkunoiden ääriä, luoden pilvenutuiselle maisemalle hopeareunuksen. Pieni tyttö istahtaa teekuppinsa kanssa keittiön pöydän ääreen ja vääntää vanhahtavan aparaatin reunimmaista vipua. Tuttuakin tutumpi melodia alkaa lähestyä tyttösen korvia hienoisen taustarahinan säestämänä. Santa Claus is coming to town…

Kohta se on jo ovella :3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>