Joulukalenterin 22. luukku / VIHREÄ LIPPU

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2014 • 22 Dec 2014

 

Jälleen kerran on aika odottaa – tai stressata – joulun lähestymistä. On aika hankkia lahjat ystäville ja perheelle, ostaa kuusi ja ehkä jopa miettiä sen koristamista. Sinä olet ehkä kokenut tämän tilanteen. Kannat esille koko vuoden ajan pimeydessä olleen laatikon, avaat sen ja tulet siihen päätökseen, että olet käyttänyt näitä kuusen koristeita jo lähes viisi vuotta, etkä halua taas samannäköistä kuusta kököttämässä keskellä olohuonettasi. Olisiko aika mennä kauppaan ostamaan uusia koristeita?

Mutta hetkinen, mitä sitten aiot tehdä niillä vanhoilla koristeilla? Jos ostat uusia koristeita, vanhat vain keräävät pölyä laatikossa. Niiden säilyttäminenkin vie tilaa.

Jotta välttäisit tämän ongelman, Vihreällä lipulla on sinulle ratkaisu! Sen sijaan, että menet kauppaan joka vuosi ostamaan uusia koristeita, voit esimerkiksi järjestää Koristeiden vaihto – bileet! Kutsu ystäviäsi kylään ja pyydä heitä tuomaan mukanaan niitä koristeita, joita eivät aio käyttää. Voit sitten vaihtaa koristeita ystäviesi kanssa. Kaikki pääsevät eroon niistä koristeista, joita eivät enää käytä ja saavat uusia, hienoja koristeita eikä mitään tarvitse säilyttää turhaan, ostaa turhaan tai heittää pois. Kaikki siis hyötyvät!

Tämän periaatteen voi ottaa käyttöön myös lahjojen ostossa. Jokaiselta löytyy paljon käyttämätöntä tai lähes käyttämätöntä tavaraa. Sen sijaan, että ostat joka vuosi ystävillesi uusia lahjoja ja käytät siihen rahaa, voit antaa heille jotain, jolle sinulla ei ole enää käyttöä, mutta joka on kuitenkin käyttökelpoista.

Hyvää Krääsätöntä joulukuuta kaikille!

Rakkaudella, Ympäristöraati <3

 

Kuva: http://www.favecrafts.com/Christmas-Crafts/Striped-Christmas-Tree-Ornament

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>