Joulukalenterin 16. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2015 • 16 Dec 2015

Hei!joulukalenteri1-8

Joulukalenterin 16. luukusta pilkistää taas koulumme ympäristöraati. Tällä kertaa heidän aiheenaan on vegaaninen jouluruoka – mitä tehdä, jos haluaa välttää lihansyönnin jouluna?

Vegaaninen joulupöytä

Myös vegaaninen joulupöytä voi olla perinteikäs ja helppo loihtia kasaan. Tässä hyviä vinkkejä herkulliseen, helppoon ja eläinystävälliseen joulupöytään!

Vegaaninen joulupöytä on helposti toteutettavissa, sillä perinteiset jouluruoat ovat usein muutenkin kasvispainotteisia: peruna-, porkkana- ja lanttulaatikot menevät usein sellaisenaan ja rosollin kanssa tarjoiltava kastike on helposti muunnettavissa vegaaniseen muotoon, kun vaihtaa maitopohjaisen kerman kasvispohjaiseen. Joulupuuron voi tehdä myös soija-, kaura-, riisi-, manteli- tai kookosmaitoon. Tässä resepti kookos-riisipuuroon: http://chocochili.net/2014/11/kookos-riisipuuro/

Joulupöydän kohokohdan, joulukinkun, voi sitten korvata helposti seitankinkulla tai savutofukinkulla. Vegaanisen kinkun voi ostaa helposti vegekaupasta tai sen voi tehdä itse alusta asti. Seitakinkun resepti: http://chocochili.net/2008/12/vegaanin-joulukinkku/ savutofukinkun resepti: http://www.maku.fi/reseptit/tofukinkku

Joulupöydän makeammat herkut onnistuvat nekin käden käänteessä joko itse tehden tai napaten kaupan hyllystä. Eläinystävälliset joulutortut voi tehdä maidottomista ja kananmunattomista lehti- ja torttutaikinoista. Maidottomat suklaakonvehdit, piparit ja muut herkut ovat myös tätä nykyä tarjolla useimmissa ruokakaupoissa.

Vegaanituotteet-sivustolta (http://www.vegaanituotteet.net/joulu/) voi chekata mitä vegaanisia tuotteita tavallisista ruokakaupoista on saatavilla. Siellä on myös laajemmin infoa veganismista.

Netissä on lisää vegaanisesta joulusta. Ympäristöraadilta voi myös tietenkin vuodenympäri kysäistä lisää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>