Joulukalenterin 20. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2015 • 20 Dec 2015

Hei!

joulukalenteri

Näin joululomalla on vihdoin aikaa lukea jotain muutakin kuin koulukirjoja. Joulukalenteritiimi ei kuitenkaan pysty nimeämään loistavia kirjoja lomalukemiseksi, mutta onneksi koulustamme löytyy juuri oikeat henkilöt apuumme. Haastattelimmekin siis koulumme lukupiiriä. Ressun lukupiiri on joukko ressuja, jotka reilun kuukauden välein kokoontuvat vaihtelevalla kokoonpanolla ja päättävät yhdessä luettavia kirjoja, joista keskustellaan myöhemmin. Toiminta on erittäin vapaamuotoista, eli mukaan pääsee kuka vain milloin vain! Jos haluaa mukaan, yhteyttä kannattaa ottaa henkilöön Julia Back esimerkiksi Facebookissa.

Mutta mitä joululomalla sitten kannattaisi lukea? Kyselimme erilaisia kirjavaihtoehtoja erilaista lukemista etsiville.

Jouluista lukemista

Jouluiseksi luettavaksi sopii loistavasti nostalgiset vanhat joulusadut. Näistä esimerkiksi nousi H.C. Andersenin Pieni tulitikkutyttö. Jos taas etsii kevyempää joululuettavaa, lukupiiri suosittelee Cecilia Ahernin Lahjaa tai kolmen novellin kokoelmaa Let it Snow!, jonka novelleista yhden on kirjoittanut John Green, joka on monelle tuttu kirjojensa The Fault in Our Stars ja Paper Towns ansiosta.

Ei-niin-jouluista lukemista

Jos on jo nyt saanut tarpeekseen joulusta, ei ehkä jouluiset kirjat ole paras vaihtoehto. Tällaisessa tapauksessa kannattaa turvautua muuten vain hyvään kirjallisuuteen. Kevyemmäksi joululukemiseksi suositellaan Roald Dahlin hauskoja ja absurdeja novelleja, jotka sopivat ihan jokaiselle lukijalle. Jos taas haluaa lukea oikein pitkän teoksen, on Haruki Murakamin 1Q84 loistava valinta.

 

Kiitos lukupiirille kirjavinkeistä!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>