Joulukalenterin 21. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2015 • 21 Dec 2015

Hei!joulukalenteri(1)

Näin jouluaaton lähestyessä monet aloittavat jouluruokien tekemisen. Oletettavasti myös monet leipovat pipareita jouluna, sillä niitä on helppoa tehdä yhdessä perheen tai kavereiden kanssa. Jos et kuitenkaan ole kokeista terävin tai jos normaalisti käyttämälläsi taikinaohjeella homma menee aina metsään, OPKH on täällä teitä varten. Valitsimme omasta mielestämme piparitaikinaohjeista parhaan, joten kokeilkaa ihmeessä!

Ps. Älkää kuitenkaan syyttäkö meitä, jos homma menee pieleen…

IMG_0559

Tarvitset.:

1,5 dl siirappia

2,5 dl sulatettua voita/margariinia

200g (n. 2,25 dl) sokeria

1 dl kermaa (vaahdotettuna)

1 rkl kanelia, kardemummaa tai neilikkaa (yhteensä 1 rkl)

vajaa 1 rkl ruokasoodaa

2 rkl appelsiinimehua

n. 10 dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon siirappi edelleen vatkaten. Yhdistä seokseen kermavaahto ja mausteet. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu ruokasooda.

Anna taikinan jähmettyä kylmässä 12 tuntia tai yön yli. Kaaviloi taikina useammassa erässä jauhotetulla leivinpöydällä. Voit tehdä ohuita tai paksuja piparkakkuja makusi mukaan.

Paista 6-9 minuuttia (piparien paksuudesta riippuen) 200 asteessa.

Halutessasi voit tehdä myös piparkakkutalon!

IMG_0572

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>