Joulukalenterin 23. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2015 • 23 Dec 2015

Hei!

raati

Tajusitko juuri, että on aatonaatto, mutta olet unohtanut vastuullesi jääneen lanttulaatikon? Pettivätkö kulinaariset taitosi sinut kaikista huonoimmalla hetkellä, ja lanttulaatikkosi lensi suoraan biojäteastiaan? Pelkäätkö sukusi tuomitsevan sinut, jos lanttulaatikkosi maistuu pahalta? Ei hätää, meillä on ratkaisu. OPKH:n korkea-arvoinen lanttulaatikkoraati kokoontui sokkotestaamaan neljää eri valmislanttulaatikkoa, jotta osaatte valita kaupasta parhaan vaihtoehdon.

1. Kokkikartanon lanttulaatikko

kokkikartano

Näyttää märältä hiekalta. Sairaan makeaa, lähes shokeeraavaa. Ei vahvoja makuja aluksi, mutta hyökkäävä jälkimaku. Tuntuu suussa vauvan kakalta sukkahousuissa [kyllä, sitä kuvailtiin juuri näillä sanoilla.] Homogeeninen, mutta ei sittenkään. Todettiin, että tämän syöminen oli vaikeaa alle 16-vuotiaille.

Raadin antama nimi: Makea juuresmössö

Kokonaisarvosana: 4-/5

2. Atrian lanttulaatikko

atria

Väriltään virkeä rakkolevänkeltainen, herkullisemman ja kiinteämmän näköinen kuin ensimmäinen lanttulaatikko [Kokkikartano.] Imelä tuoksu. Lanttuisuus jakoi mielipiteitä. Rakeinen ja raasteinen. Maku tuntuu nenässä asti. Ei niin makea.

Raadin antama nimi: Raelaatikko

Kokonaisarvosana: 3-/5

3. Stockmannin lanttulaatikko

stockmann meals

Näyttää Piltti-lastenruoalta, hyytelömäistä mutta vetistä. Tuoksuu perunalle. Raati epäilee lanttuisuutta, maistuu enemmän kaalille. Maistuu itämaiselle, ikään kuin lanttukaalisushia. Raati uskoo, että tämä sisältää jotain muitakin juureksia kuin lanttua. Kuvailtiin virkkeellä “jos Palmia tekisi ylikypsiä kevätkääryleitä ja muussaisi ne, tämä olisi lopputulos.” Eksoottisin.

Raadin antama nimi: Kevätkäärylepyre

Kokonaisarvosana: 2-/5

4. Saarioisten lanttulaatikko

saarioinen

Näyttää aidolta ja kotoisalta, kotiuunissa paahdetun lanttulaatikon fiilis. Täyteläinen ja kermainen ulkomuoto ja maku. Pehmeästi lanttuinen. Tuntuu kotoisalta. Vahvasti paahdetut kohdat parhaan makuisia. Raadin mielestä maistuu eniten mummon lanttulaatikolta. Maistui eniten lantulta.

Raadin antama nimi: Mummon ruskea mömmö

Kokonaisarvosana: 4,5/5

IMG_0454IMG_0453

Yhteenveto:

Raati koki, että Saarioisten lanttulaatikko oli kaikista kotoisimman makuinen, ja maistui eniten itsetehdyltä. Stockmannin lanttulaatikon epämiellyttävyys tuli yllätyksenä. Eniten mielipiteitä jakoi Atrian lanttulaatikko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>