Joulukalenterin 24. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2015 • 24 Dec 2015

Hei!

joulukalenteri

Joulukalenterin viimeisessä luukussa halusin pysähtyä hetkeksi ja miettiä tätä syyslukukautta. Osan elämä muuttui dramaattisesti tänä syksynä lukion alkaessa, ja toiset vetivät valkolakit viimein päähänsä joulukuun alussa. Me kaikki saamme kokea lukion opiskelijan näkökulmasta – mutta miltä lukiomaailma näyttää opiskelijakuntatoimijan silmin?

Olen maininnut tästä aiheesta jo aikaisemmin kirjoittaessani joulukalenteriluukkuja. Miksi me hallitukseen kuuluvat teemme tätä? Useat ihmiset ovat ihmetelleet, kuinka olemme jaksaneet Katrin kanssa uhrata monta tuntia vapaa-ajastamme tämän joulukalenterin takia. Kirjoitimme monia Wilma-viestejä opettajille ja juoksimme ympäri koulua jututtamassa ja tapaamassa koulumme kerhoja samalla, kun järjestimme kahta OPKH:n joulukuulle sijoittuvaa tapahtumaa, joulujuhlaa ja Xmas Loungea. Miksi siis käyttää aikaa johonkin tällaiseen, mikä ei ole välttämätöntä koululle?

OPKH tekee kaiken opiskelijakunnan eteen. Opiskelijakunnan ilahduttaminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme. Tapoja toteuttaa tätä on lukuisia: välillä istumme opettajien kokouksissa, välillä omissamme, kun taas välillä järjestämme tapahtumia tai kirjoitamme joulukalenteria. Kun järjestimme syksyllä ensimmäistä kertaa Ressuflix and Chill –leffaillan, palaute oli uskomatonta. Jokainen kiitos niin opettajilta kuin opiskelijoiltakin sai mielialani nousemaan täysin uudelle tasolle. Kun näkee opiskelijakunnan nauramassa ja pitämässä hauskaa yhdessä, tajuaa tekemänsä työn arvon.

Me opiskelijakuntatoimijat emme kuitenkaan ole mitään ihmemiehiä ja –naisia. Olemme aivan samanlaisia ressuja kuin te kaikki muutkin: olemme vain syystä tai toisesta päätyneet opiskelijakuntatoimintaan mukaan. Kun itse lähdin ensimmäisen kerran mukaan hallitustoimintaan viime helmikuussa, ei minulla ollut maailman suurinta paloa päästä keskustelemaan opetussuunitelmasta ja tekemään siitä mahdollisimman opiskelijaystävällistä. Ajattelin vain, että hallitus vaikuttaa kivalta porukalta, jonka kanssa olisi varmasti hauskaa tehdä töitä. OPKH avasi kuitenkin silmäni täysin uudelle maailmalle, jota en ennen ollut edes tajunnut rakastavani. Opiskelijakunnan hallituksen jäsenenä olen saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa koulumme asioihin.

Viimeisen kuukauden ajan olen ollut hermoromahduksen partaalla niin kameroiden, kuvanmuokkausohjelmien, päivämäärien, aikataulujen, vastaamattomien viestien kuin nettiyhteysongelmienkin takia. Jokainen Facebook-tykkäys ja positiivinen kommentti niin netissä kuin koulun käytävilläkin on kuitenkin tehnyt tästä kaikesta sen arvoista. OPKH nähdään valitettavan usein norsunluutorniin kavunneena elitistijoukkona, jonka pääasiallinen tarkoitus on ajaa omaa etuaan. Opiskelijakunnan hallitus on kuitenkin olemassa opiskelijakunnan takia. Niin hallitukseen kuuluvat kuin hallitukseen kuulumattomatkin opiskelijakuntatoimijat ovat ne, jotka tapahtumien aikana juoksevat täyttämässä vesikannuja tai etsimässä ties mitä tarvittavia välineitä. Se on kaikki kuitenkin sen arvoista. Sanoisin, että olette Suomen paras opiskelijakunta, ja kirjoittaisin teille kaiken maailman kalentereita vaikka koko vuoden ympäri joka päivä, jos teidän hyvinvointinne sitä vaatisi.

 

Hyvää joulua teille kaikille koko opiskelijakunnan hallituksen puolesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>