Joulukalenterin 22. luukku

By Ressun OPKH • Joulukalenteri 2015 • 22 Dec 2015

Hei!

rss-2

Kalenterin 22. luukku on taas omistettu koulumme ympäristöraadille. Tällä kertaa kuulemme erään koulumme opiskelijan mielipiteitä lihattomasta viikosta!

Moi! Olen Aksel ympäristöraadista ja osallistuin lihattomaan viikkoon, koska kokeilu kiinnosti minua. Ajattelin että viikko ilma lihaa tulisi olemaan vaikeaa. En esimerkiksi tiennyt miten tulisin pärjäämään viikon ilman kebabia.

Viikon aikana söin enimmäkseen  kasviswokkia, linssejä ja mozzarellaa. Ennenkuin huomasin, oli viikko jo ohi. En erityisemmin ikävöinyt lihaa, sillä kasvisruokavaihtoehdot olivat hyvänmakuisia. Ne olivat myös paljon monipuolisempia, kuin liha-ateriat.

Viikko oli siis paljon helpompi kuin olin kuvitellut, hyviä ruokia oli niin paljon että unohdin lihan ihan  kokonaan. Missään vaiheessa en tuntenut kaipuuta liharuokia kohtaa.

Itse voin suositella lihatonta viikkoa kaikille, joita kiinnostaa terveellismpi, ekologisempi , eettisempi ja muutenkin herkullisempi ruokavalio. Jos tuntuu, että viikko on todella lyhyt aika kokeilulle, niin kannattaa kokeilla seuraavaksi esimerkiksi yhdellä kuukaudella. Jos sekin tuntuu helpolta, niin kasvissyönnistä voi muodostua arkipäivää. Oheisesta linkistä voitte löytää lisää tietoa aiheesta, mikäli teitä kasvisruoka kiinnostaa:

http://keittiojapuutarha.blogspot.fi/p/kasvisruokaan-tutustuville.html

Vihreää joulua kaikille minun ja koko ympäristöraadin puolesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>