Yleiskokous lähestyy – miksi OPKH?

By Ressun OPKH • Luokittelematon / Uncategorized • 1 Mar 2016

Hei rakas opiskelijakunta!

  
Yleiskokous on aivan nurkan takana, ja opiskelijakunnan hallitus käyttääkin hiihtoloman jälkeisen viikkonsa yleiskokouksen järjestämiseen.

    Tämän suuren ja maagisen yleiskokouksen jännittävin osa on ilmiselvästi uusien hallituslaisten valitseminen. Kun abit lähtevät lukulomille, tarvitaan uusia ihmisiä täyttämään heidän jättämänsä tyhjä tila. Nyt onkin siis loistava mahdollisuus lähteä mukaan tähän upeaan ja mahtavaan joukkoon, joka tunnetaan nimellä OPKH.

Mutta miksi OPKH?

    Pelkästään sanahirviö “opiskelijakunnan hallitus” saattaa karkottaa jotkut pois luotamme. En voi kieltää, etteikö opiskelijakuntatoiminta olisi joskus kuivinta työtä ikinä: kun kokous vain venyy ja venyy, nousevat turhautumistasot aivan uusiin lukemiin. Nämä ajoittaiset turhautumiset ja stressin hetket esimerkiksi tapahtumien järjestämisen takia ovat kuitenkin minimaalisen pieni osa siitä, mitä opiskelijakuntatoiminta voi ihmiselle parhaimmillaan tuoda.

    Itse hain opiskelijakunnan hallitukseen noin vuosi sitten kevätkokouksessa. En ikinä ollut nähnyt itseäni hyvänä esiintyjänä, mutta jotenkin onnistuin vakuuttamaan ainakin osan paikalla olleista opiskelijoista, ja pääsin mukaan toimintaan. Olen uskomattoman kiitollinen heille kaikille, jotka minua silloin äänestivät, koska heidän ansiostaan pääsin kokemaan ties mitä.

    Suurin osa OPKH:n työstä tapahtuu opiskelijakunnan huomaamattomissa. Tämän takia opiskelijakunta ei myöskään välillä näe sitä, kuinka paljon hauskaa hallitus voi keskenään pitää. Ressun opiskelijakunnan hallituksesta lähtee joka kevät ja syksy ihmisiä Suomen Lukiolaisten Liiton Water -opiskelijakuntakoulutukselle, josta itselläni on aivan mahtavia muistoja. OPKH myös pitää erinäisiä ryhmäytymistapahtumia keskenään. Esimerkiksi loppusyksystä pidimme OPKH-piknikin, eli istuimme ykköskerrokseen syömään ja kuuntelemaan joululauluja.

    Ei kuitenkaan hupia ilman työtä. OPKH myös oikeasti tekee hommia, mutta niitä ei välttämättä kutsu työksi: itse nimittäin nautin työstä, mitä saan tehdä opiskelijakunnan eteen: oli se sitten joulujuhlan tai leffaillan järjestämistä tai hallituksen blogin ylläpitämistä. Yleisin kysymys opiskelijakuntatoimijalle on “miten sä jaksat”, ja vastaus piilee opiskelijakunnassa ja sen onnessa. Kuten jo joulukalenterin viimeisessä luukussa totesin, on onnellinen opiskelija suurin motivaation lähde opiskelijakuntatoimijalle.

    Hallituksen työ ei myöskään rajoitu vain koulumme seinien sisäpuolelle. Esimerkiksi viime keväänä saimme mahdollisuuden mennä tapaamaan apulaiskaupunginjohtajaa, ja pääsimme keskustelemaan hänen kanssaan Helsingin lukioiden tulevaisuudesta. Nämä mahdollisuudet, joita opiskelijakunnan hallitus tarjoaa, ovat ainutlaatuisia, ja niihin kannattaa tarttua. Opiskelijakunnan hallitus onkin usealle se ensimmäinen kosketus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

    OPKH on upein porukka, mikä koko koulusta löytyy. Oli yksi oman elämäni parhaimmista päätöksistä hakea mukaan, ja toivon, että myös te uskaltaudutte lavalle kertomaan nimenne ja sen, miksi te haluatte lähteä mukaan. Jos lähdette mukaan, ette tule katumaan sitä.

Siksi OPKH.
Merkatkaa siis kalentereihinne tiistai 8.3.2016 klo 12:00. Silloin the place to be on koulumme juhlasali. Tulkaa katselemaan, kuuntelemaan, asettumaan ehdolle ja ennen kaikkea vaikuttamaan. Nähdään siellä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>